Risku Kibernetik

A është biznesit juaj i sigurtë ndaj sulmeve kibernetike?

 

Aftësia e një kompanie të tregtojë, financat dhe reputacioni i saj mund të vuajnë në qoftë se ka një dështim ose një sulm mbi sistemet kompjuterike që përdor.

Eshtë më e rëndësishme se kurrë për të mbrojtur biznesin tuaj kundër vjedhje të të dhënave.

Edhe pse vjedhja e të dhënave që ndikojnë në korporatat e mëdha janë ato që dominojnë të rejat mbi shitjet, statistikat tregojnë se objektivi i hakerëve ka kaluar në fakt ndaj bizneseve të vogla. Sipas statistikave 63% e sulmeve kibernetike kanë ndodhur në kompanitë me 100 ose më pak punonjës.

Nga dëmtimi i reputacionit tuaj, si dhe llogaritë bankare të biznesit tuaj, këto shkelje të të dhënave mund të jenë të kushtueshme. Çdo shkelje e të dhënave mund të çojë në pretendime përgjegjësije nga klientët tuaj dhe penalitete të kushtueshme nga rregullatorët. Sipas siguruesve, merr një mesatare prej 14 ditësh për bizneset e vogla dhe të mesme që kalojnë një sulm kibernetik për të zgjidhur sulmin, dhe i kushton atyre përafërsisht 14.200 € në ditë (Burimi: Kompania e Sigurimeve Hartford).

Sulmet kibernetike ndaj një kompanie të madhe kanë një kosto mesatarisht rreth 1.2 milion €, sulmi më i madh i pranuar publikisht në vitin 2013 kushtoi më shumë se 103 milionë euro. Sulmet tipike vijnë nga “Botnets, Viruses, Worms, Trojans, Malware, Malicious insiders, Stolen devices, Phishing, Web-based attacks and Denial of services”. Koha mesatare për të pastruar një sulm virusi është 2.1 ditë; koha mesatare e marrë për tu rekuperuar nga një sulm nga një i “malicious insider” është 65.5 ditë (Burimi: Instituti Ponemon dhe Hewlett Packard, OCT 2013).

Për fat të keq, vjedhja e të dhënat ka dalë si kërcënim i pashmangshëm për të gjitha bizneset. Për t’ju ndihmuar të përballur me këtë kërcënim, MAI CEE është duke ofruar sigurimin kibernetik projektuar për të mbrojtur biznesin tuaj kundër dëmit të një sulmi kibernetik. Ne kemi krijuar produkte me disa nga kompanitë më të mëdha të sigurimit dhe me “Sindikatat Lloyds “për të ofruar mbulesë sa më të gjerë me çmime shumë konkurruese.

Produktet tona janë të përshtashme per çdo kompani dhe mund të finalizohen shumë shpejt.

Primet fillojnë nga 450 € deri në 500.000 € për mbrojtje (Në varësi të kushteve), dhe ne jemi në gjendje të organizojmë mbulime shumëmilionshe për kompanitë e mëdha. Siguruesit tanë ofrojnë jo vetëm pagesën e dëshpërblimit, por edhe një shërbim të menaxhimit të krizës, si pjesë e mbulimit të tyre. Policat mund të kompensojnë humbjet e kompanisë suaj për ndërprerjen e biznesit, humbjen e fitimeve, gjobave rregullatore për humbjen e të dhënave personale, dëmtimin e pronës (p.sh. vjedhjen e informacionit të pronarit dhe / ose dëmtimin e pajisjeve), ankesave dhe detyrimeve nga palët e treta, shpenzimet e riparimit dhe më shumë: mbulime për të siguruar që bilanci juaj të jetë i mbrojtur.